Follow by Email

Пациенти

Успешно лекувани случаи с ТЕС и БФБ 

1.Зоя-47г. месец Х.2009г. 

Основен проблем: 
-нощен сърбеж и парене на краката. Неудобство и притеснение да спи с друг човек, както и сама от 27г.! 
Основни рубрики по време на началото на проблема:
 
-бременност 
-пътуване с автобус до работата, който ужасно дрънчи и се тресе 
-човек от колектива, който я вбесява по това време 
-свекърва, която постоянно и прави забележки. 
Започнах едно по едно да работя над тези оформящи проблема емоционални и физически усещания и след 2-я сеанс, тя за първи път в живота си СЕ СЪБУДИ НАСПАЛА СЕ !!!!!!!!!!!!! 
След това направих положителни утвърждавания за физическото и тяло и най-вече за краката, колко са хубави, как я носят към радостта и щастието, как благодарение на тях тя може да достигне всяка точка на желанията си! 
До 5 сесия тя успя да изчисти до "0" негативните си емоционални складове и спеше спокойно вече. Искаше ми се да поработя още поне 2 пъти, но тя не дойде повече в кабинета, не живее в София, а и се чувстваше прекрасно. Вече 7 месеца са изминали и е щастлива!

2.Вики 49г. месец Август 2009 Атина 
Основен проблем:влошени семейни отношения, не спи заедно със съпруга си от 5 години, депресия, с 3-те си дъщери не може нормално да говори и това я вбесява, напълняване. 
На 1-та сесия изглеждаше ужасно-подпухнала, дебела, с едни грозни дрехи и обувки. 
Основни рубрики: 
-не харесва къщата, в която са живели и купуват нова по-голяма, но майката на мъжа и идва да живее при тях, от което тя е бясна....и така вече 16 г. 
-изходната врата на свекито има излаз на нейната огромна и прекрасна тераса и всяка сутрин Вики има удоволствието да я вижда, когато си пие кафето.Това я вбесява и тя след това прекрасно начало на деня, навързва едни "черни наденички" до края на деня и всичко и е виновно и криво.... 
-сестрата на мъжа и идва непрекъснато, уж да види майка си, прави и саркастични забележки и следи за чистотата, като и подсказва колко е разхвърляно или е прашно. Всеки път е с нови дрехи. 
Започнахме сесиите с основното меню/Въпреки ,че имам голям гняв в себе си.....,/ за изчистване на негативизма, влизане в ролята на майка от страна на свекървата, отношението и манипулативната роля на сестрата и изоставения съпруг. По време на работата си с него, тя плака много и това ме зарадва, защото разбрах, че тя много го обича. Вкарах и децата във втората сесия. Към края направихме положителни модели за любовта и семийството/някой ден ще ги напиша/. Отново много плака и накрая благословихме свекито. Тя отначало много трудно изговори думата, но сега я казва всяка сутрин. 
През септември ми организира семинар в Атина и като я видях на летището не можах да я позная!
Пред мен стоеше една млада, елегантна и усмихната жена!
Веднага след като съм си тръгнала първия път е преместила нещата си в спалнята на съпруга си, любов, секс и т.н. 
Вече говори спокойно с дъщерите си и те показват колко много я обичат. 
Всяка сутрин благословеше свекърва си и беше отслабнала с 6 кг!!!!! 
Помогна и на свои приятелки като ги доведе на семинара! 

3.Катя 19г. студентка месец октомври 2009г. София 
Основен проблем-неверояно силни болки до припадък по време на цикъл от самото му начало. Ходене по лекари и болници....лекарства. 
Основни рубрики: 
-детство, разглеждане на книжка на чиято първа страница е имало акула с голяма уста и много остри, големи зъби. 
-майка, която много я обгрижва 
-гледане на филма "Спасители на плажа", в който акула захапва крака на една жена, очите и уплашени, силни крясъци, кръв във водата. 
ТЕС за всичко това, изчистване на негативната драма, травмата от спомена/накарах я да извика, да крещи като жената от филма/. После я пренесох от другата страна на драмата: 
колко е важна кръвта за тялото, как тя носи енергията, колко е полезна и ни храни и т.н. От втората сесия започнах и зареждане с положителни модели. 
Моето учудване беше много голямо, след като ми каза, че не знае дали е от ТЕС, но болките са намалели. Влиза във вана началото на цикъла, за да и е по-леко. Не може да повярва как така като се научи да диша правилно/правих биофийдбек за дишане и релакс/и приеме спомена за акулата и филма нормално, болките и ще изчезнат. Сега е много щастлива, прекрасно младо момиче и с друго самочувствие!!! Вече 7 месеца след терапията болките стават все по-слаби и по-слаби! 

4.Петко 20г София месец Октомври 2009 
Дойде в кабинета с изкривено лице и болки в главата. Имаше и температура. Преди това е бил около две седмици по лекари и във военна болница. Давали са му доста лекарства. Започнах прегледа и след доста случки, които са му се случвали стигнахме до деня, в който е работил в сервиза и един циганин го е изплашил, докато е ремонтирал таблото на колата. Но много го е изплашил и ядосал, като му крещял обидни думи. Вечерта докато се прибере у тях усеща вече изтръпването по езика и се събужда с изкривено лице. 
Основни рубрики: 
-стрес от колегата 
-гняв към него 
-изпива много студена кока кола и дори не усеща защо и колко е изпил 
-след банята вечерта излиза на терасата да пуши 
Емоционален и физически фактор 
Започнах с емоционалния биофийдбек и ТЕС за освобождаване от негативните емоции. Физически- направих му масаж на главата и ушите. Аз много обичам аурикулотерапията (работа с ухото -там има точки, които се третират при определени заболявания, тя ми е доказала голям успех на физическо ниво. Много работа с ТЕС за изчистване на стреса и гнева към циганина, там имаше и стара вражда и омраза) 
За три сесии фациалиса намаля много и след две седмици той беше със спокойно лице и досега.
Имам още около десет случая на фациалис, ако ви интересува ще ги напиша, успешно завършени с биофидбек (бфб) и тес,комбинацията е много добра. Но в основата му е стреса,паниката!

5. НИКИ-45г. 
НА 01.05.т.м. бях в с.Кипра около Варна. Поканена съм на гости. Докато чакахме да дойде друга кола да ни вземе че пикника беше горе в гората, домакинята ми каза, че съпругът и няма да дойде, защото е много болен и не може да ходи от 4 месеца нормално. Попитах къде е и дали може да го видя. Качих се на втория етаж и на леглото лежеше много хубав мъж с изкривено от болка лице. Дискова херния беше диагнозата. Постелихме на земята одеала и му казах да легне по корем.Е дновременно с тапинга по грабнака аз го накарах да произнася декларации: 

8.ИВАН
kolev_ivan@mail.bg добави в адреси

До: cenka mestanska
Относно: иван Иран :)
Дата: Петък, 2011, Март 18 17:54:35 EET
Це, незнам от къде да започнаJ малко трудно ми е да напиша това писмо!
Нещо много интересно стана след като говорих с теб, както ми каза да си запиша тази визуализация, която направи ти по телефона - виж какво запомних и какво написах:
здраво стъпил на земята
чувствам се спокоен, в безопасност
всички други са много по малки от мен
те са като черни малки точки
аз съм е безопасност
аз знам и мога много повече от тях
превъзхождам ги във всяко едно отношение
чувствам се спокоен, аз съм в безопасност
За 5 изречения съм написал три пъти аз съм в безопасност (знам че са много силни думи но все пак!!! ) което значи че май отново съм в голям страх и паника (това бяха чувствата за които работихме най много през лятото, когато ме болеше кръста)

Когато дойдох в началото на ноември бях много добре подготвен и направо ги размазвах,
От началото изиграх изключително силни мачове, от които иранците бяха много доволни, но те не си дават сметка, че за да се подържа това мое ниво трябва да тренирам по също толкова правилен начин както преди да дойда тук
Сега това с тренировките и спортната форма ще го оправим някак си през почивката стига да ни дадат ключ за залата. Но Це нещо съм супер неуверен вече в силите си. Почнах да допускам много грешки и то виждам че са само на психическа основа. Защото когато съм спокоен на тренировка никога не ми се случват такива грешки. Пробвах да се успокоя, да изгоня всички негативни чувства и емоции далеч, далеч , както ти се ме училаJ но се успях. Да не кажа че от ден на ден ставам по зле. От мач на мач де.
По време на последния мач се чувствах супер неуверен във всяко едно мое действие, затова и сбърках не малко пъти. Неувереност, паника, страх, опасност от това какво ще стане. Мисля че са това чувствата които ми пречат. Както ти казах пробвах да ги изчистя, но не можах.Извинявай че те занимавам от тук, но просто знам че само ти можеш да ми помогнеш. Като се прибера ще дойде веднага при теб и ще се реванширам ;)
Скайпа ми е : ivan_kolev_1 ако там ще ти е по лесно да си комуникираме, няма проблем и да е с мейли.

9.Гергана,живее в Берлин 28г
Здравей Ценка,
минаха почти два месеца от както се видяхме за последен път. Не писах, защото ми се струваше, че няма за какво. Бях спокойна и уравновесена, при себе си. През последните седмици се случи нещо, което ме извади от баланс и което ми показа, от какво всъщност съм се страхувала. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………живота ми. Стратегията на омаловажаване обаче не помогна дълго и бях внезапно принудена да открия гнева, страха и обидата в себе си. Опитах се да се освободя от тях с ТЕС,както ти ме научи и ми се струва, че донякъде успях. Ще продължа да опитвам.Ако не ,6те дойда при теб
Не съм сигурна обаче, каква трябва да е целта ми. Трябва ли да се опитам да приема перспективата, която очертават лекарите пред мен - ........със всичките му проблеми и недостатъци? Или да убедя приятелят си да се обърне към други начини за справяне с проблема/ако трябва ще се върнем в БГ,да дойде в кабинета ти/, да се опита и той да потърси и премахне собствената си блокада, която му причинява този проблем? Защото по някакъв начин съм убедена, че причината е в неговата глава, скрита в някоя стара травма. Или може би в нашата връзка?
Какво е твоето мнение като терапевт - имат ли методи като ТЕС или хомеопатия шанс за успех при такъв проблем?
Съжалявам, че пиша с проблем, а не просто така, за да ти кажа, колко добре се чувствам. Днес методите, които ми показа, ми помогнаха много да възвърна баланса си, за което съм ти благодарна. Отонво научих нещо за себе си, което не съм осъзнавала. Това е много вълнуващо, само че понякога ми се иска тези "откровения" да не биват избутвани нагоре с толкова много усилия.
Ще ти разкажа следващото развитие на историята като настъпи.
Поздрави от Берлин, с много обич и признателност!!!
Гергана

3 коментара:

lora каза...

Лора,28г.Август месец 2010 бях при Местанска за проблем с щитовидната жлеза,който води до депресия и безсилие.Имах нервни изблици и апатия,не исках да общувам с хора и да излизам,вътрешно се изяждах от гняв при споемна за някои преживяни преди месеци неща,нервите ми бяха сринати.След сесията нещата видимо се промениха,изпитах огромно желание да излизам и да общувам с хора,гнева и нервните изблици изчезнаха сякаш с магическа пръчка,като до преди това си мислех 4е е съвсем логичо да ги имам като намирах логическа връзка за тяхното присъствие.След като изчезнаха разбрах ,че наистина не съм била добре и поведението ми пред хората не е било нормално...сега вече неща които преди ме караха да избухвам вече не можеха да ме изкарат извън релси.Само от една сесия живота ми се промени и тръгна в друга положителна насока.

lora каза...

Лора,28г.На 22 февруари бях при Местанска за втори път,този път за проблем с безсъние,липса на концентрация и безсилие,симптоми на влошена щитовидна жлеза вследствие на тежка раздяла,тъй като стреса влошава щитовидната жлеза.След сесията заспах нормално,за първи път от 2 месеца насам,а на другия ден установих,че имам по-голяма концентрация ,като до този момент имах сериозни проблеми с нея,през повечето време не можех дълго да задържам вниманието си над нещо,бях като в транс,докато сега успявам да бъда концентрирана...

CE :) каза...

Браво,Лора!Мн се радвам за теб,ти работи мн усърдно и това е голям успех за теб!Активното участие на пациента е най-доброто,което мога да желая! ЦЕ-лувки и ако имаш въпроси,аз см там